Социалисти от т.нар. вътрешна опозиция в БСП започнаха заседание в централата

...
Социалисти от т.нар. вътрешна опозиция в БСП започнаха заседание в централата
Коментари Харесай

Вътрешната опозиция в БСП се събра на заседание в централата на партията

Социалисти от т.нар.  " вътрешна съпротива в Българска социалистическа партия " започнаха съвещание в централата на партията въпреки безапелационното противоречие на управлението на партията. На влизане част от социалистите обявиха, че задачата на днешното събиране е да се изготви позиция по предложенията на ГЕРБ за нова Конституция и привикване на Велико национално заседание.

Един от участниците - Красимир Янков съобщи, че задачата е да бъдат признати позиции по настоящата политическа конюнктура - нещо, което, по думите му, управлението на Българска социалистическа партия не прави. 

" Това не се прави против персона, това се прави в името на хилядите членове на партията. Те чакат от Българска социалистическа партия да действа, да не е блокирано, чакат Българска социалистическа партия да има позиция по значимите тематики, които се диктуват от публичните процеси. Какво значи през главата на бюрото? Ако бюрото счита, че няма потребност да се заседава, би трябвало да му се изиска оставката. Това е компрометиране на тясното управление, назначено от Нинова ", разяснява Красимир Янков. 

На " Позитано "  20 през днешния ден не пристигна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, а от пресцентъра на партията обявиха, че публична позиция от управлението за в този момент няма да има. 

" Всеки, който неодобрява или отсъства, неодобрява Българска социалистическа партия. Позиция на партия за тази случка на Борисов, за привикване на Велико народно събрание и нова конституция. Ако някой няма да се преценява и ще нарушава устава, той няма място в редиците на управлението. Това е тежко компрометиране на тясното управление, което е посочено от Нинова ", разяснява Красимир Янков.

Тъй като не беше събран нужният кворум за приемане на решения, се чака единствено да бъдат изразени позиции. По информация на БНР ще бъде изразена позиция в отбрана на настоящата конституция и срещу предлагането на ГЕРБ за нова Конституция.

А съгласно Сергей Станишев е необяснимо за какво 3 месеца, в които страната " ври и кипи ", бюрото не привиква Народното събрание на Българска социалистическа партия. 

" Необяснимо е за какво близо 3 месеца в обстановка, когато цялата страна ври и кипи, изпълнителното бюро отхвърля да свика Народното събрание на Българска социалистическа партия. И за това се постанова националния съвет да се самоорганизира. България няма потребност от Велико национално заседание, Конституцията ни е добра ", безапелационен бе Сергей Станишев.

На " Позитано "  20 необятно се разяснява тематиката за избор на нов ръководител на партията. Според част от социалистите се вършат опити процедурата да бъде опорочена. Петима са общо претендентите за ръководител на партията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР